Posted on Leave a comment

De Ultieme Gids Voor De Beste Huidverzorging Voor Een Droge Huid

Droge huid

Wellicht heb je er last van tijdens weersveranderingen, wanneer je net uit de douche stapt of lijkt elk product jouw huid nog meer uit te drogen. Een droge huid hebben is niet altijd een pretje. Gelukkig valt er veel op te lossen door voldoende tijd te besteden aan je huidverzorging. Je krijgt ten slotte maar één huid, dus het is aan jou om hier het beste uit te halen. In deze gids vertellen wij je precies wat de beste huidverzorging is als je een droge huid hebt, zodat je binnenkort een glanzende, gladde en gehydrateerde huid hebt.

HOE HERKEN JE EEN DROGE HUID?

Voordat we in de beste huidverzorgingsproducten duiken, is het belangrijk om eerst je huidtype vast te stellen. De beste resultaten behaal je namelijk met skincare producten die speciaal op jouw huid zijn afgestemd. Als je huid droog is, betekent dit niet altijd gelijk dat je onder het huidtype ‘droge huid’ valt. Het kan namelijk ook zo zijn dat je een vochtarme huid hebt, wat niet genetisch is bepaald, maar komt door een vochttekort. Hierbij is het belangrijk om dagelijks genoeg water (maar liefst twee liter) binnen te krijgen.

Als je een droge huid hebt, maakt deze minder minder talg aan dan een normale huid, waardoor je huid dus droger aanvoelt. Door het tekort aan talg houdt je huid minder goed vocht vast en bouwt het geen beschermend schild af voor invloeden van buitenaf, wat je huid kwetsbaar maakt.

Droge huid herkennen

Maar waaraan herken je een droge huid nu precies? De volgende huidproblemen kun je misschien herkennen:

  • lichte schilfering of schilferige plekken
  • een ruw en vlekkerig uiterlijk
  • een trekkerig gevoel
  • jeuk

Of, in het ergste geval:

  • ernstige schilfering
  • eelt
  • kloven en/of scheurtjes in de huid
  • ruwheid

Als dit bekend voorkomt, heb je misschien te maken met een droog huidtype. Is dit het einde van de wereld? Zeker niet! Gelukkig bestaan er ontelbaar veel huidproducten die je kunnen helpen om je huid beter te hydrateren en minder droog te doen lijken en voelen. Juist omdat er zoveel keuze is, kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. We willen nou eenmaal een selectie van keuzes voorgeschoteld krijgen, waarbij we uit een paar top producten kiezen. Daarom hebben wij, speciaal voor mensen met een droge huid, een selectie van de beste producten gemaakt die het beste werken voor jou. Omdat een huidverzorgingsroutine niet ophoudt bij een gezichtscrème, als je het goed wilt doen tenminste, lopen wij je stap voor stap door de gehele routine.

STAP 1: REINIG JE GEZICHT

De allereerste stap in je huidverzorging zou altijd het reinigen van je gezicht moeten zijn. Elke dag verzamelen we een hele hoop vuil op ons gezicht door het dragen van make-up en het vuil wat we buiten oppikken. Hiervoor heb je meer nodig dan alleen water, namelijk een reinigingsmelk of -olie voor je gezicht, zoals de Obagi Nu-Derm Fx Gentle Cleanser. Wil je naast het reinigen van je gezicht, ook gelijk een jongere uitstraling bevorderen? Kies dan voor de Obagi-C Fx Cleansing Gel, een 2 in 1 reiniging die er niet alleen voor zorgt dat je huid schoon wordt, maar ook voor een jongere uitstraling door het gebruik van Vitamine C.

obagi c fx cleansing gel

STAP 2: LICHT JE UITSTRALING OP

Als je een droge huid hebt, loop je meer kans om een doffe, matte uitstraling te hebben, waardoor je vermoeid lijkt en minder straalt. Om dit te verbeteren, zijn er producten die je kunt gebruiken om je uitstraling op te helderen en een frisse blik te creëren. Arbutin is een ingrediënt dat wordt gebruikt om de huid op te helderen, dus ga op zoek naar huidproducten die dit speciale ingrediënt bevatten.

Obagi-C Fx Claryfing Serum bevat 7% Arbutin en is daarmee het ideale product om je huid een boost te geven. Het serum heeft niet alleen een verhelderende functie, maar daarnaast bevat het Vitamine C waardoor het tekenen van het verouderen van de huid tegengaat. Vitamine C stimuleert de productie van collageen in je lichaam, wat ervoor zorgt dat je een stevige en elastische huid krijgt.

OBAGI C FX SYSTEM

Een ander product wat bewezen heeft de huid op te helderen, is de Obagi Nu-Derm Blend Fx. Dit is een crème die 7% Arbutin bevat en er daarmee voor zorgt dat je huid straalt en hyperpigmentatie tegengaat. Ook Obagi Nu-Derm Blend Fx wordt gebruikt als anti-aging product en is effectief in het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Het resultaat? Je hebt een stralende huid en je lijkt gelijk een paar jaar jonger!

STAP 3: VOCHT INBRENGEN

Het is belangrijk om je droge of zelfs uitgedroogde huid voldoende vocht in te brengen. Omdat je huid zelfstandig minder talg aanmaakt, zorgt dit voor schrale plekjes, schilfering of barsten. Om dit te voorkomen of te verminderen, is het belangrijk dat je elke dag een hydraterende crème aanbrengt. Eén van de belangrijkste stappen in je routine en zeker eentje die je nooit mag overslaan. Omdat je huid veel hydratatie nodig heeft, raden wij aan om een vettige crème te gebruiken, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Door je huid te voeden met voldoende vocht, oogt en voelt je gezicht minder droog aan, wat zorgt voor een gezondere huid.

Obagi Hydrate is een dagelijkse vochtinbrengende crème die geschikt is voor elk huidtype, dus ook voor een droge huid. De crème hydrateert je huid de hele dag door, tot wel acht uur lang. Met ingrediënten als Karitéboter, Mangoboter, Avocado-olie en Glycerine helpt Obagi Hydrate om je huid zacht en gehydrateerd te laten voelen en lijken.

obagi hydrate

Een andere manier om de huid extra te hydrateren is door middel van de Obagi Daily Hydro Drops, een licht gezichtsserum dat je huid hydrateert, verzacht en verfrist. Het voordeel van het serum is dat het vrij van emulgatoren is en daarnaast ook hypoallergeen is, wat het product geschikt maar voor vrijwel elk huidtype. Dus ook als je een droge, gevoelige huid hebt, zijn de Obagi Daily Hydro Drops de perfecte oplossing om de huid te voeden.

OBAGI DAILY HYDRO DROPS

STAP 4: ANTI-RIMPEL OOGCRÈME

Een misvatting die wij vaak langs horen komen, is dat anti-rimpel producten pas gebruikt te hoeven wanneer je bijna de 40 jaar aantikt. Tijdens hun dertiger jaren, merken veel mensen dat ze last beginnen te krijgen lachrimpels, een frons tussen hun wenkbrauwen of fijne lijntjes boven hun lip. Op dit moment reiken we dan ook vaak naar de anti-rimpel producten, maar we zullen eerlijk zijn: het kwaad is dan al geschied. Het is tenslotte beter om een probleem te voorkomen dan te genezen. Daarom is het belangrijk dat je al vroeg begint met anti-rimpel producten, bij voorkeur al vanaf je twintigste. De collageenproductie begint ongeveer vanaf je twintigste af te nemen, waardoor het meeste effect wordt bereikt met anti-rimpel producten op jongere leeftijd.

De huid onder onze ogen is dun, waardoor we niet alleen snel donkere kringen of wallen krijgen, maar ook rimpels. Doordat je huid in dit gebied zo kwetsbaar is, zullen er sneller fijne lijntjes en rimpels ontstaan door het langzaam verminderen van collageen. Door dagelijks een oogcrème te gebruiken dat anti-aging ingrediënten bevat, kun je het optreden van veroudering remmen. Obagi ELASTIderm® Eye Serum is speciaal geformuleerd om de tekenen van fijne lijntjes en rimpels onder je ogen tegen te gaan. Het serum is ontworpen om gebruikt te worden op de kwetsbare huid onder de ogen en helpt om de slappe huid aan te sterken.

Obagi Elastiderm Eye Serum

STAP 5: BESCHERM JE HUID

De laatste, en misschien wel allerbelangrijkste, stap in je dagelijkse huidverzorgingsroutine is het beschermen van de huid. Je huid wordt dagelijks blootgesteld aan UV straling van de zon wat de huid permanent kan beschadigen. Blootstelling aan UV straling, zonder bescherming, kan leiden tot hyperpigmentatie, donkere vlekken op je huid, snellere veroudering en in het ergste geval huidkanker. Niet alleen in de zomer, maar ook in de winter is het daarom belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon door een zonnebrandcrème te gebruiken.

Obagi Sun Shield Matte SPF50 is een zonnebrandcrème met een hoge factor en zorgt daarmee voor de ultieme bescherming van je huid. Veel zonbescherming maakt de huid extreem vet, maar de Obagi Sun Shield Matte SPF50 heeft een matte afwerking waardoor de huid niet gaat glimmen en de poriën niet worden geblokkeerd.

Wanneer je op zoek bent naar een 2 in 1 crème die zowel hydratatie als bescherming biedt, raden wij de OBAGI360 Hydrafactor® SPF30 aan. Dit product voorziet in alles: het hydrateert de huid, beschermt de huid tegen UVA en UVB straling én bevat ontstekingsremmende ingrediënten om de elasticiteit van de huid te bevorderen, fijne lijntjes en rimpels te verbeteren en andere tekenen van huidveroudering tegen te gaan.

OBAGI360 HYDRAFACTOR SPF

Door deze 5-stappen huidverzorgingsroutine dagelijks te volgen, zul je merken dat je huid minder droog is, elastischer wordt, gezonder is en je een stralende teint zal hebben. Twijfel je over welk huidtype je hebt en welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid? Doe dan de gratis huidtype quiz! Elke huid is tenslotte uniek en dat vraagt om een unieke huidverzorgingsroutine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *